joi, ianuarie 14, 2010

Rămas-bun Bela Kamocsa!


Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a murit, joi, la vârsta de 66 de ani, la Spitalul Judeţean din Timişoara, el fiind bolnav de mai multă vreme de cancer.

Bela Kamocsa suferea de cancer, de mai multă vreme, şi a murit, joi, la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Potrivit unui apropiat al artistului, Johnny Bota, împreună cu care a fondat trupa Bega Blues Band şi cu care a cântat până în această perioadă, Bela Kamocsa a fost "un simbol" al Timişoarei.
"Kamo, cum îi spuneam noi, a fost un simbol al oraşului. Am cântat împreună timp de 38 de ani, a fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai mei. El a fost internat în urmă cu câteva zile la Spitalul Judeţean din Timişoara. Dumnezeu să-l odihnească", a spus Bota.
Bela Kamocsa a cântat în trupa Sfinţii.
În 1962, el a fondat, împreună cu Moni Bordeianu, Nicu Covaci, Claudiu Rotaru şi Pilu Stefanovici, trupa Phoenix, cu care a cântat până în 1971. Apoi a cântat în cadrul trupei Gramophon.
În 1982, a înfiinţat, împreună cu Jonny Bota, trupa Bega Blues Band. Ultimul concert susţinut de Bela Kamocsa a fost cu Bega Blues Band, în luna noiembrie 2009, la Gala Blues Jazz.
În 2007, a fost numit cetăţean de onoare al Timişoarei.
Înmormântarea artistului va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, în cimitirul din Calea Şagului din Timişoara.

Sursa : Mediafax
Încă sunt şocată ... s-a mai stins o stea de pe cer...

Niciun comentariu: