vineri, august 07, 2009

Tatiana Stepa a plecat dintre noi...

Încă o veste care m-a întristat... Tatiana Stepa a plecat dintre noi... 

Cântăreaţa de muzică folk Tatiana Stepa a murit din cauza unui cancer de col uterin, la vârsta de 46 de ani, vineri dimineaţă, la Spitalul Militar Central din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Sârbu, comandantul instituţiei. 

Cântăreaţa a fost diagnosticată cu cancer de col uterin în urmă cu cinci ani.

Tatiana Stepa a venit în februarie la Spitalul Militar Central din Bucureşti, medicii constatând că boala era extinsă în organism.

În data de 4 august, ea a fost internată de urgenţă, pentru că boala afectase mai multe organe.

Tatiana a început să cânte încă de la grădiniţă . În copilărie, ea a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A studiat vioara opt ani, ca instrument principal. A absolvit "Liceul de Arhitectură" din Bucureşti, care a fost şi primul loc unde a auzit muzică folk. 

Pentru că a studiat vioara mulţi ani, nu i-a fost greu să înveţe să cânte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cântec intitulat "Şi-am să-mi fac o doină", rămânând în componenţa cenaclului până în anul 1985.

Din 1992 şi până în anul 1996, Stepa a fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea", participând la sute de spectacole.

După interdicţia din 1985 a Cenaclului Flacăra şi a ei ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani în mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti.

Din anul 1996 şi până în prezent, Tatiana Stepa a susţinut sute de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. 

A compus muzică atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor poeţi din literatura universală şi română: Federico García Lorca, Serghei Esenin, Adrian Păunescu, Lucian Blaga, Elena Farago.

Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără " Copaci fără pădure", "Dă, Doamne, iarnă", "Galbenă gutuie", "Femeia de lut" etc.
sursa : Mediafax 

Niciun comentariu: